Android

Qualcomm će za Samsung Galaxy S6 redizajnirati Snapdragon 810?

Snapdragon-810

Hoće li Samsung Galaxy S6 stići samo u Exynos verziji ili će sukladno tradiciji biti ponuđen i model sa Snapdragonom? Na ovo pitanje vjerojatno ni u Samsungu još nemaju odgovor. Najprije su se pojavile glasine da odustaju od Snapdragona 810 zbog pregrijavanja, da bi sam Qualcomm takve probleme sa svojim procesorom dematirao. Moguće je da Samsung samo traži opravdanja jer forsira vlastito dizajnirani Exynos 7 Octa, no s druge strane je pitanje je li uspio osigurati dovoljne proizvodne kapacitete.

Pregrijava li se Snapdragon 810 ili ne, možda najbolje zna LG koji je već predstavio svoj Flex G2 u kojeg je ugrađen ovaj procesor. Naime, iz ove kompanije stiže informacija da eventualno pregrijavanje nije vezano samo uz procesor, već i način konstrukcije uređaja, tj. u pitanju je način na koji odvodi toplinu. Prema njihovim riječima, Flex 2 je tako konstruiran da nema problema s odvođenjem topline pa se niti ne pregrijava.

Sada stvari postaju malo jasnije, a u međuvremenu stižu i nove informacije iz Qualcomma o tome da bi ova kompanija za Samsung mogla donekle redizajnirati Snapdragon 810 kako bi se smanjila emisija topline. Samsungov Galaxy S6 je praktički već dovršen i teško se može bilo što u konstrukciji kućišta sada mijenjati. Zbog još uvijek iznimno velikog Samsungovog tržišnog udjela i mogućnosti plasmana, Qualcomm je vjerojatno izračunao da mu se više isplati redizajnirati čip, nego da ostane bez milijunskih narudžbi.