Android

Qualcomm Snapdragon 8s Gen3 službeno predstavljen

Qualcomm je danas predstavio novi čipset: „Snapdragon 8s Gen3“. Prema službenoj objavi, radi se o procesoru pozicioniranom nešto niže od najsnažnijeg – Snapdragona 8 Gen 3, a dolazi s  „posebno odabranim flahship značajkama“.

Snapdragon 8s Gen 3 izrađen je u 4 nm procesu s konfiguracijom 1+4+3. Najsnažnija ARM Cortex X4 jezgra kuca na taktu od 3,0 GHz. Tu su još četiri Performance jezgre (2,8 GHz) i tri jezgre za energetsku učinkovitost (2,0 GHz). Razlikuje se od 1+5+2 postave na 8 Gen 3, koji mijenja jezgru učinkovitosti za drugu jezgru performansi.

U ovom procesoru dobivate ISP- koji omogućuje semantičku segmentaciju u stvarnom vremenu za prepoznavanje do 12 slojeva (lica, kose, odjeće, neba itd.) u slikama i video zapisima.

Ostala područja fokusa uključuju igre (hardverski ubrzano praćenje zraka u stvarnom vremenu), povezivost (modem je X70 umjesto X75) i zvuk (LE Audio Auracast), kao i Snapdragon Seamless iskustva na različitim uređajima.

Prvi proizvođači koji će koristiti ovaj procesor u svojim modelima za nekoliko mjeseci su Honor, iQOO, Realme, Redmi i Xiaomi.

Advertisement