Ostalo

Rast Solana cijene je potaknut rastom SMOG tokena od 800%

Solana cijena bilježi rast posljednjih tjedan dana, zabilježivši rast od 46% u odnosu na najnižu vrijednost zabilježenu ove godine, 23. Siječnja 2024.

Ovaj skok dolazi u trenutku kada se opće kripto tržište oporavlja od nedavnih medvjeđih trendova koji su prevladavali u Siječnju 2024.

U istom duhu optimizma, novi meme token na Solana mreži, Smog (SMOG), doživio je impresivan rast od 800% od svog lansiranja na Jupiter burzi prošlog tjedna.

Solana (SOL) se odlučno oporavlja nakon značajnog prekida u mreži

Cijena Solana ponovno je prešla ključnu razinu od 100 dolara, dosežući oko 102 dolara. To se desilo samo nekoliko dana nakon što je značajan prekid mreže uzrokovao petosatni nestanak Solane. Taj incident zaustavio je proizvodnju blokova i onemogućio obradu transakcija.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja ponovnog pokretanja, inženjeri su zajedno radili na izradi nadogradnje softvera kako bi riješili tehničke probleme. Validatori su uspješno ponovno pokrenuli mrežu istog dana. No, mnogi stručnjaci za tržište strahovali su da će to negativno utjecati na ugled Solane.

Međutim, cijena Solana brzo se oporavila, što ukazuje na kontinuirano povjerenje ulagača u dugoročnu stabilnost mreže. Brza reakcija na kvar ističe i snagu napredne programerske zajednice Solane. S rastućim dnevnim obujmom trgovanja SOL-om, čini se da tržište gleda dalje od privremenih izazova i umjesto toga se fokusira na temeljne karakteristike Solane.

Kupite SMOG tokene

Porast cijene SOL-a dobiva dodatnu podršku od zbivanja na općem tržištu

Ovog tjedna, Solana (SOL) je doživjela povoljan pomak zahvaljujući općem porastu na kripto tržištu. Bitcoin (BTC) je zabilježio rast od 22,33% od početka mjeseca, a sada se trguje oko 115,99 dolara. Ethereum (ETH) je, također, ostvario solidan skok od 10,43% u istom vremenskom razdoblju, dosežući cijenu od 2801 dolar.

Primjetan rast u cijenama zabilježen je i kod većine drugih altcoina, pri čemu su XRP (XRP) i Cardano (ADA) također ostvarili značajne dobitke.

Indeks straha i pohlepe u kripto svijetu, CMC Crypto Fear & Greed, pokazuje tendenciju rasta i približava se području "pohlepe". No, nema konkretnog katalizatora koji bi objasnio ovaj nedavni porast. Umjesto toga, čini se da su ulagači reagirali na različite čimbenike, uključujući uspjeh spot Bitcoin ETF-ova u SAD-u.

Prema izvještaju Cointelegrapha, ukupni dnevni obujam trgovanja za ove ETF-ove prošlog tjedna je premašio 1 milijardu dolara, što svjedoči o sve većoj prihvaćenosti kriptovaluta kao klase imovine. Iako Solana (SOL) nije direktno povezana s tim ETF-ovima, ipak je imala koristi od pozitivnog raspoloženja koje vlada na kripto tržištu.

Kupite SMOG tokene

Ulagači koji su uložili rano u SMOG token ostvarili su impresivan profit od 800%

U svijetu kriptovaluta, novi token Smog je izazvao pravu buru na Jupiter DEX-u svojim eksplozivnim rastom od 800% u roku od jednog dana. Lansiran nedavno, Smog je munjevito postao predmetom velikog interesa, trgujući se po cijeni od 0,005 dolara uz impresivan dnevni obujam trgovanja od 700884,29 dolara.

U samo jednom danu, gotovo 1000 trgovaca je komuniciralo s ovim tokenom, što je rezultiralo više od 9300 pregleda Smog-ove stranice s popisom. Još značajnije, Smog se uspio probiti na popis najpopularnijih parova na Solani prema DEXTools.io. Ovo je iznenađujuće postignuće s obzirom na to da je Smog lansiran bez ikakvog prethodnog marketinškog napora ili pompe, sugerirajući organski interes kripto zajednice.

Važno je znati da se vlasništvo nad Smogom odriče, što znači da kreatori nemaju mogućnost stvaranja novih tokena ili izmjene u pametnom ugovoru. Ovo je značajno povećalo vjerodostojnost i povjerenje u Smog, posebno u kontekstu kripto mema koji često podliježe shemama "pump and dump".

Pametno pozicioniranje temeljeno na temi zmaja, zajedno s najavom nadolazećeg airdropa za vlasnike, Smog se pozicionira kao stabilan konkurent nekim od ranije popularnih tokena poput Bonka (BONK). Ukoliko tim iza Smoga uspije održati ovaj zamah i nastavi izvršavati svoj plan puta, Smog bi mogao imati izuzetne mogućnosti za daljnji razvoj u danima i tjednima koji dolaze.

Kupite SMOG tokene