Redmi K20 stiže kao Xiaomi Mi 9T ili Pocophone F2… a možda se sjete još nekog imena

Xiaomi je osim po dobrim i povoljnim mobitelima poznat i po kompliciranoj, a ponekad i posve nerazumnoj, pa čak i suludoj nomenklaturi. Imena njihovih proizvoda često zbunjuju, a dodaci imenima u obliku brojki i slova dodatno ih kompliciraju.

Ništa novo, reći ćete, to rade svi proizvođači, što je definitivno istina, no najnoviji potez Xiaomija teško se može mjeriti s ludostima ostalih.

Lani smo vidjeli da je Xiaomi lansirao brand Pocophone i model F1 koji je tada bio vrlo dobro prihvaćen na tržištu, a bio je poznat po tome što je donio vrhunske specifikacije po povoljnim cijenama. No, jedno odvajanje od matičnog branda očito nije bilo dovoljno komplicirano pa je Xiaomi ove godine lansirao još jednog – Redmi, kojeg je zapravo izdvojio iz materičnog branda, gdje je do tada predstavljao jednu liniju proizvoda.

Tako su počeli stizati prilično povoljni Redmi uređaji nižeg cjenovnog razreda, da bi prije dva tjedna bio lansiran Redmi K20 dvojac, s top specifikacijama uz prilično povoljnu cijenu, barem u Kini.

E sad, kako se ovaj uređaj polako sprema za europsko tržište, a mogao bi uslijediti i poseban event, čini se da ne netko u Xiaomiju dosjetio da bi Redmi K20 ipak trebalo prodavati pod Xiaomijevim imenom, što proturječi izjavi vodstva kompanije od prije nekoliko mjeseci – da za Xiaomi brand želi poseban status upravo zbog prestiža.

Sada se ispostavlja da će Redmi K20 u Europi biti predstavljen kao, pazi sad – Xiaomi Mi 9T, odnosno Mi9 T Pro. Štoviše, pored ovog imena, na nekim tržištima će Redmi K20, pardon, Mi 9T zaživjeti kao Pocophone (ili Poco) F2, jer zašto kupce ne zbuniti još jednom ako to možete?

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT