SAD odgodile sankcije Huaweiju na dodatnih 90 dana. Još 46 podružnica dodano na listu entiteta

Administracija Sjedinjenih Američkih Država ovaj je tjedan potvrdila da je odgodila primjenu sankcija kineskom Huaweiju, koje su najavljene 15. svibnja kada je tvrtka uvrštena na “listu entiteta”. Na engleskom “entities list” popis je tvrtki s kojima je američkim tvrtkama, i svim tvrtkama koje u svojim proizvodima koriste određen postotak američke tehnologije, zabranjeno poslovanje.

Huawei je prvu odgodu od 90 dana dobio 20. svibnja i ona je istekla ovaj ponedjeljak, 19. kolovoza, kada je administracija SAD-a potvrdila da je odgodila primjenu sankcija još 90 dana, dakle do 19. studenog ove godine.

Isto tako, na popist entiteta dodano je još 46 podružnica kineske tvrtke pa je tako broj tvrtki povezanih s Huaweijom s kojima je američkim tvrtkama zabranjeno poslovanje premašio 100. Ministar trgovine Wilbur Ross izjavio je da dodatnih 90 dana daje korisnicima vremena za prebacivanje s Huawei proizvoda bez stvaranja velike problema, primarno misleći na američke ruralne telekome, koji su redom koristili povoljniju Huawei mrežu za 3G i 4G infrastrukturu.

via: Forbes

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT