Samsung bi mogao više zaraditi od iPhonea X, nego od Galaxyja S8

Samsung i Apple se već godinama natječu tko će prodati više smartfona i već dugo drže prva dva mjesta na ljestvici. Korejski gigant ih količinski proda više, no ne i kad su u pitanju najskuplji modeli, koji, logično, odnose i najveću zadadu. Tako Samsung svojom S serijom godinama redovito gleda Appleu u leđa, budući da se iPhone proda u osjetno većim količinama.

Situacija ove godine postaje još malo kompleksnija, budući da je, uz procesore, Samsung Appleov glavni dobavljač zaslona. Prema izračunu Wall Street Journala, svaki isporučeni OLED zaslon za iPhone X, Samsung Appleu naplaćuje 70 dolara. Kada se ovome pribroje ostale komponente, Samsung će od svakog prodanog iPhonea X inkasirati 110 dolara.

Prema većini analitičara, iPhone X bi do ljeta 2019. godine trebao biti prodan u 130 milijuna primjeraka, dok ukupna brojka prodanih Galaxyja S8 neće premašiti 50 milijuna. Imajući u vidu i ostale troškove proizvodnje, iz ovoga proizlazi da će Samsung u konačnici od Galaxyja S8 pobrati 4 milijarde dolara manje nego od iPhonea X.

Bilo kako bilo, u ovoj utakmici neće biti gubitnika.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]