Samsung Galaxy S10: novi render otkriva kako bi jubilarni flagship mogao izgledati

Lansiranje jubilarnog Samsunga Galaxy S10 polako se približava, što će se vjerojatno dogoditi na MWC-u u veljači, no glasine koje prate ovaj uređaj prilično su proturječne, barem za sada. Ipak, na površinu su isplivali mnogi detalji, od kojih neki sugeriraju ponovnu promjenu dizajna, nakon što su S8 i S9 dijelili praktički isti.

Mnogi proizvođači su ove godine muku mučili s dodatnim stanjivanjem rubova zaslona.Jedni su pribjegli rješenju kao što je zub, dok su neki drugi potpuno očistili prednji dio i problem prednje kamere riješili ugradnjom kliznog mehanizma koji ju sktiva.

Kako će Samsung riješiti problem prednje kamere kako bi se za još jednu stepenicu približio snu o uređaju čiju će prednju površinu u potpunosti prekriti zaslon, još uvijek je misterij, no nedavne najave o razvoju tehnologije koja će omogućiti ugradnju prednje kamere ispod zaslona daju naslutiti neka nova rješenja.

Tako danas donosimo render, koji je nastao na temelju svih dosadašnjih poznatih informacija i špekulacija. Iako ovo ne znači da će S10 u konačnici ovako izgledati, rad ovog dizajnera daje naslutiti barem neke smjernice. Tako bi S10 trebao dodatno smanjiti gornji i donji rub kućišta, koji bi dimenzijama eventualno odgovarali onima na Appleovom iPhoneu, dok bi bokovi zahvaljujući zakrivljenom rubu djelovali kao da ruba uopće nema, što je slučaj već i sa sadašnjim modelima.

Najzanimljiviji dio je, naravno, prednja kamera, koje bi problem trebao biti riješen – rupom, ili kako ga u kuloarima popularno nazivaju piercingom. Naime, malo je vjerojatno da je tehnologija koja će kameru u potpunosti skriti ispod zaslona u stadiju kad bi mogla biti komercijalno primijenjena, stoga se kao jedino rješenje nameće rupica, koja će, kako god okrenemo, biti manja i od zuba i od suze. Za sada nije poznato gdje bi se smjestili senzori, dok bi se telefonska slušalica riješila već viđenim piezoelektričnim efektom.

Hoće li Samsung Galaxy S10, odnosno njegov veći brat Galaxy S10+ ovako izgledati, zaista ne možemo sa sigurnošću reći, no postoji velika vjerojatnost da bi mnogi detalji s ove slike zapravo mogli biti primijenjeni.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]