Samsung Galaxy S10: novi render otkriva kako bi jubilarni flagship mogao izgledati

Lansiranje jubilarnog Samsunga Galaxy S10 polako se približava, što će se vjerojatno dogoditi na MWC-u u veljači, no glasine koje prate ovaj uređaj prilično su proturječne, barem za sada. Ipak, na površinu su isplivali mnogi detalji, od kojih neki sugeriraju ponovnu promjenu dizajna, nakon što su S8 i S9 dijelili praktički isti.

Mnogi proizvođači su ove godine muku mučili s dodatnim stanjivanjem rubova zaslona.Jedni su pribjegli rješenju kao što je zub, dok su neki drugi potpuno očistili prednji dio i problem prednje kamere riješili ugradnjom kliznog mehanizma koji ju sktiva.

Kako će Samsung riješiti problem prednje kamere kako bi se za još jednu stepenicu približio snu o uređaju čiju će prednju površinu u potpunosti prekriti zaslon, još uvijek je misterij, no nedavne najave o razvoju tehnologije koja će omogućiti ugradnju prednje kamere ispod zaslona daju naslutiti neka nova rješenja.

Tako danas donosimo render, koji je nastao na temelju svih dosadašnjih poznatih informacija i špekulacija. Iako ovo ne znači da će S10 u konačnici ovako izgledati, rad ovog dizajnera daje naslutiti barem neke smjernice. Tako bi S10 trebao dodatno smanjiti gornji i donji rub kućišta, koji bi dimenzijama eventualno odgovarali onima na Appleovom iPhoneu, dok bi bokovi zahvaljujući zakrivljenom rubu djelovali kao da ruba uopće nema, što je slučaj već i sa sadašnjim modelima.

Najzanimljiviji dio je, naravno, prednja kamera, koje bi problem trebao biti riješen – rupom, ili kako ga u kuloarima popularno nazivaju piercingom. Naime, malo je vjerojatno da je tehnologija koja će kameru u potpunosti skriti ispod zaslona u stadiju kad bi mogla biti komercijalno primijenjena, stoga se kao jedino rješenje nameće rupica, koja će, kako god okrenemo, biti manja i od zuba i od suze. Za sada nije poznato gdje bi se smjestili senzori, dok bi se telefonska slušalica riješila već viđenim piezoelektričnim efektom.

Hoće li Samsung Galaxy S10, odnosno njegov veći brat Galaxy S10+ ovako izgledati, zaista ne možemo sa sigurnošću reći, no postoji velika vjerojatnost da bi mnogi detalji s ove slike zapravo mogli biti primijenjeni.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT