Android

Samsung Galaxy S23 FE navodno stiže krajem godine. Evo što donosi

Nakon dviju generacija FE modela, odnosno Samsung Galaxy S20 FE i Samsung Galaxy S21 FE uređaja, uslijedila je pauza, jer S22 FE nismo ugledali. Mnogi su zaključili da je Samsung odustao od ove „Fan Edition“ verzije svojih perjanica, no ako vjerovati najnovijim špekulacijama, ove godine možemo očekivati njihov povratak.

Naime, šuška se da će Samsung u drugoj polovici godine lansirati Galaxy S23 Fan Edition, čiji bi glavni prodajni adut trebala biti cijena. Međutim, za razliku od dosadašnje prakse, S23 FE navodno neće donijeti isti procesor kao njegova veća braća, kao što je to bio slučaj kod prvih dviju generacija, već Exynos 2200, dakle isti onaj kojeg nalazimo u Galaxy S22 seriji. S obzirom da se radi o procesoru prethodne generacije, za očekivati je da će S23 FE donijeti još veću razliku u cijeni u odnosu na ostatak S23 linije.  

Od ostalih detalja navedimo mogućnost ugradnje 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB spremišne memorije, dok bi glavna kamera mogla doći s 50 MP senzorom, što bi bio osjetan napredak u odnosu na 12 MP kod S20 FE i S21 FE modela.

Spominje se i 4500 mAh baterija, dakle istog kapaciteta kao na prethodne dvije generacije. O brzini punjenja za sada nema riječi, iako po tom pitanju ne treba očekivati veći napredak u odnosu na sadašnjih 25W ili 45W.