Samsung Galaxy S23 serija koristit će isključivo Snapdragon procesore

Na konferencijskom pozivu za analitičare i investitore, glavni izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon otkrio je da 75% isporučenih uređaja iz Samsungove Galaxy S22 serije koristi Snapdragon procesor. Točnije, riječ je o Snapdragon 8 Gen 1 procesoru, dok su uređaji S22 serije sa Samsungovim Exynos procesorima većinom bili prodavani na europskom tržištu.

Nakon tog podatka, Amon je otkrio da će udio Qualcommovih procesora u budućim Samsungovim uređajima iz S23 serije i nakon biti još veći. Ta izjava podupire špekulacije o kojima smo već pisali da će Samsung odustati od ugradnje Exynos procesora u nekoliko nadolazećih iteracija Galaxy S serije smartfona, počevši sa S23 sljedeće godine. Time bi Samsungovi flagship uređaji S serije ekskluzivno koristili Qualcommove procesore.

Očekuje se da bi se Exynos procesori ponovno mogli pojaviti na Samsung Galaxy S uređajima, ali tek nakon reogranizacije Exynos odjela. Samsung navodno planira u sljedećim godinama uložiti napore u dizajniranje novog flagship Exynos procesora iz temelja, a do tada će top modeli koristit Qualcommov Snapdragon.

via: GSMArena

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT