Android

Samsung Galaxy S24 Ultra: najnovije glasine potvrđuju titansko kućište i Snapdragon procesor

Samsung Galaxy S24 Ultra još je daleko, no glasine o njemu ne prestaju stizati. Najnovije curenje potvrđuje da će Ultra model jedini biti pokretan Snapdragon 8 Gen 3 procesorom u svim regijama, kao i da će za osnovu kućišta koristiti titansku konstrukciju.

Uređaj zbog toga neće biti lakši, ali će zato biti neusporedivo čvršći od prethodnih generacija, koje su uglavnom koristile razne legure aluminija. Zaslon Samsunga Galaxy S24 Ultra će tako mjeriti 6,8 inča u dijagonali, a bit će izrađen u LPTO AMOLED tehnologiji, s maksimalnim pozadinskim osvjetljenjem od 2200 nita. Ovo je osjetno povećanje u odnosu na sadašnjih 1750, s koliko raspolaže Galaxy S23 Ultra.

Kamera također donosi značajne novosti. Primarna će koristiti 200 MP HP25X senzor, veličine 1/1.3 inča, a koristit će i poboljšani autofokus zajedno s „4 u 1“ i „16 u 1“ pixel-binning tehnologijom. Telefoto kamera s 3x optičkim povećanjem će koristiti 50 MP senzor veličine 1/2.52 inča, , dok će ultraširokokutna zadržati 12 MP. Periskop kamera će također zadržati 10x optičko povećanje iz prethodnih modela.

Zanimljiv detalj se spominjao na području baterije, odnosno brzine punjenja. Naime, dosta izvora je navodilo da će se Samsung i na ovom području napokon pomaknuti s mrtve točke i ponuditi 65W brzo punjenje. Međutim najnovije glasine sugeriraju da se to ipak neće dogoditi, odnosno da će baterija S24 Ultre biti ograničena na 45W. U svakom slučaju, vidjet ćemo hoće li barem taj podatak mogućiti brže punjenje od 25W punjača, što dosad baš i nije bio slučaj.