Android

Samsung Galaxy Z Fold 5 dolazi bez rupe između panela i ulegnuća u rasklopljenom stanju?

Dvije najveće zamjerke svakoj Samsung Galaxy Z Fold generaciji do sada bile su „gap“, odnosno rupa između dvaju panela u sklopljenom stanju, kao i „crease“, tj. ulegnuće na sredini zaslona u rasklopljenom stanju.

Zadnji takav je bio Galaxy Z Fold 4, a sko je suditi po najnovijim glasinama i procurjelim informacijama, peta generacija, tj. Samsung Galaxy Z Fold 5 bi se napokon trebao riješiti ovog tereta. Konceptni renderi izrađeni na temelju poznatih podataka sugeriraju da će novi Z Fold 5 također biti nešto lakši i mrvicu tanji, što je također potrebno kako bi se ovaj linija što bolje nosila sa sve jačom konkurencijom.

Vidjeli smo da je Honor nedavno predstavio Magic Vs, bez spomenute rupe između preklopnih panela, dok je Huawei Mate X3 prije dva dana demonstrirao kako bi idealni preklopni smartfon u idealnim uvjetima trebao izgledati, barem s hardverske strane, jer je u sklopljenom stanju tanji od npr. iPhonea 14 Pro Max, koji spada u kategoriju „običnih“.

Bilo kako bilo, detalje ćemo saznati krajem ljeta kad Galaxy Z Fold 5 bude službeno predstavljen, a do tada pogledajte video uradak u kojem su prikazani spomenuti renderi: