Android

Samsung Galaxy Z Fold 5: procurile dimenzije. Kućište napokon bez rupe između panela?

Samsung Galaxy Z Fold 5 će, prema posljednjim špekulacijama, biti predstavljen već krajem srpnja, a danas nam stižu i informacije o njegovim dimenzijama, koje zapravo potvrđuju one ranije proizašle iz drugih izvora.

Tako će uređaj u sklopljenom stanju mjeriti 154,9 x 67,1 x 13,4 mm. Ključni dio ovdje je debljina od 13,4 mm, što je vidljivo manje od 14,2 - 15,8 (ovisno o dijelu koji se mjeri) kod prethodnika Galaxy Z Fold 4. Također, samo jedna iskazana dimenzija debljine daje naslutiti da Fold 5 neće biti asimetrično dizajniran, odnosno da neće sadržavati rupu između panela kao Fold 4.

U rasklopljenom stanju, uređaj će mjeriti 154.9 x 129.9 x 6.1 mm, što otprilike odgovara dimenzijama sadašnjeg modela, a ukupna masa bi trebala biti za 9 rama manja. Ni vanjski zaslon ne bi trebao mijenjati dimenzije, dakle zadržat će dijagonalu od 6,2 inča, ali i omjer stranica s obzirom na ukupne dimenzije.

Ostale detalje tek trebamo doznati, ali je prilično izvjesno da će uređaj biti pokretan Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen2, dok će memorijske opcije ponuditi 256 GB, 512 GB i 1 TB spremišnog prostora.