Samsung napokon pokazao uređaj s preklopivim zaslonom, no konačni proizvod još je daleko

Nakon punih pet godina najava, špekulacija i glasina, Samsung je na današnjoj developerskoj konferenciji u San Franciscu napokon pokazao mogućnosti koje će moći biti ugrađene u buduće uređaje s preklopivim zaslonima. Naglasak je na mogućnostima, odnosno demonstraciji same tehnologije, koje će se zajedno s developerima vremenom pretvoriti u komercijalni proizvod.

Pored najava i zanimljivih video animacija, Samsungovci su načas i pokazali konkretan uređaj, koji kad se rasklopi izgleda kao tablet, a u sklopljenom stanju kao smartfon. No, ovaj demo uređaj je tako spartanski dizajniran, da Royole FlexPai od prije nekoliko dana pored njega izgleda kao pravi ljepotan. U Samsungu kažu da je to zbog toga jer nalazi u futroli, što upućuje da žele sakriti dizajn, koji još nije konačan.

No, za razliku od njega, Samsungov preklopni smartfon/tablet se zatvara „prema unutra“, dakle kad se sklopi, sakrije zaslon, no na vanjskoj strani ima dodatnog, koji množe prikazati isti sadržaj, ali logično, u smanjenom obujmu, tj. kao smartfon.

Samsung je za potrebe ovakvih uređaja razvio i novo „One UI“ sučelje za uređaje s preklopivim zaslonima, koje će omogućiti istovremeno korištenje triju aplikacija, s glatkim prijelazom iz načina tableta u način smartfona, jer će sustav pamtiti u kojem ste stadiju ostali dok ste uređaj koristili u jednom načinu, te će sve aplikacije i postavke samo prenijeti na drugo.

Više riječi o novoj Samsungovoj tehnologiji bit će na CES-u u Las Vegasu koji se održava u siječnju, a tada bismo mogli ugledati i nekakav upotrebljiv uređaj. No, s obzirom da je ova tehnologija prilično zahtjevna, nije čudno da se razvija ovako sporo, što je možda i bolje, nego da završi neslavno kao npr. 3D zasloni.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]