Samsung napokon pokazao uređaj s preklopivim zaslonom, no konačni proizvod još je daleko

Nakon punih pet godina najava, špekulacija i glasina, Samsung je na današnjoj developerskoj konferenciji u San Franciscu napokon pokazao mogućnosti koje će moći biti ugrađene u buduće uređaje s preklopivim zaslonima. Naglasak je na mogućnostima, odnosno demonstraciji same tehnologije, koje će se zajedno s developerima vremenom pretvoriti u komercijalni proizvod.

Pored najava i zanimljivih video animacija, Samsungovci su načas i pokazali konkretan uređaj, koji kad se rasklopi izgleda kao tablet, a u sklopljenom stanju kao smartfon. No, ovaj demo uređaj je tako spartanski dizajniran, da Royole FlexPai od prije nekoliko dana pored njega izgleda kao pravi ljepotan. U Samsungu kažu da je to zbog toga jer nalazi u futroli, što upućuje da žele sakriti dizajn, koji još nije konačan.

No, za razliku od njega, Samsungov preklopni smartfon/tablet se zatvara „prema unutra“, dakle kad se sklopi, sakrije zaslon, no na vanjskoj strani ima dodatnog, koji množe prikazati isti sadržaj, ali logično, u smanjenom obujmu, tj. kao smartfon.

Samsung je za potrebe ovakvih uređaja razvio i novo „One UI“ sučelje za uređaje s preklopivim zaslonima, koje će omogućiti istovremeno korištenje triju aplikacija, s glatkim prijelazom iz načina tableta u način smartfona, jer će sustav pamtiti u kojem ste stadiju ostali dok ste uređaj koristili u jednom načinu, te će sve aplikacije i postavke samo prenijeti na drugo.

Više riječi o novoj Samsungovoj tehnologiji bit će na CES-u u Las Vegasu koji se održava u siječnju, a tada bismo mogli ugledati i nekakav upotrebljiv uređaj. No, s obzirom da je ova tehnologija prilično zahtjevna, nije čudno da se razvija ovako sporo, što je možda i bolje, nego da završi neslavno kao npr. 3D zasloni.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT