Samsung službeno predstavio 108 MP ISOCELL Bright HMX senzor za kamere smartfona

Prošlog tjedna se moglo čuti kako Xiaomi priprema 108-megapikselnu kameru, a da danas je stigla i potvrda u vidu službene najave. Naime, Samsung je potvrdio kako je za Xiaomi izradio ISOCELL HMX senzor veličine čak 108 megapiksela.

Njegove fizičke dimenzije iznose 1/1,33 inča, što je za čak 125 više od trenutno najvećeg 48 MP senzora kojeg smo upoznali u mnogim uređajima.

Samsung je u službenoj medijskoj objavio da senzor sadrži preko 100 milijuna efektivnih piksela, te da će isti pružiti izvrsne rezultate u ekstremnim svjetlosnim uvjetima. S obzirom da posjeduje Tetracell tehnologiju, slično kao i 48 MP senzor, možemo očekivati 27 MP fotografije, čemu će pridonijeti svaka ćelija veličine 1,6 μm.

To što će Xiaomi niti prvi proizvođač koji će ovaj senzor ugradi u konkretan uređaj, ne znači da ga nećemo uskoro vidjeti i u drugim modelima.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]