Samsungov Exynos 1080 mogli bi koristiti Oppo, Vivo i Xiaomi uređaji sljedeće godine

Prema izvorima s kineske društvene mreže Baidu, Samsung radi na Exynos 1080 procesoru za mobilne uređaje srednjeg cjenovnog razreda koji bi trebao biti proizveden u 5nm proizvodnom procesu, koji se trenutno koristi za flagship procesore poput Appleovog A14 Bionica. Osim što bismo 5nm čipset mogli vidjeti u srednjoj klasi, taj Exynos procesor mogao bi se pojaviti u Oppo, Vivo i Xiaomi uređajima.

Tijekom 2020. Samsung je imao uspješnu suradnju s Vivom koji je u svojoj Vivo X30 seriji uređaja koristio Samsungov Exynos 980. Samsungov odjel za poluvodičke proizvode posljednjih godina ima sve manju maržu od internih narudžbi, odnosno korištenju vlastitih procesora u vlastitim smartfonima pa se razmatra mogućnost isporuke procesora niže i srednje cjenovne kategorije ostalim proizvođačima.

Korejski mediji navode da Samsung trenutno pregovara s brendovima BBK grupacija Oppom i Vivom te Xiaomijem za korištenje nadolazećeg Exynos 1080 procesora. Time bi Samsungov odjel poluvodičkih proizvoda proširio listu klijenata, a istovremeno izvršio pritisak na Qualcomm, ciljajući srednju klasu smartfona sa novim 5nm čipom.

via

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT