Android

Službeno potvrđeno: Xiaomi 14 serija stiže do kraja listopada

Nakon nebrojenih špekulacija, curenja informacija i puštanja teasera, Xiaomi je danas na kineskoj društvenoj mreži Weibo i službeno objavio da Xiaomi 14 serija smartfona stiže ovog mjeseca. Istodobno je i objavljeno da novi modeli dolaze s kamerama izrađenim u partnerstvu s Leica kompanijom.

Xiaomi 14 Pro bi trebao biti jedan od prvih pametnih telefona pokretanih Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, a trebao bi sadržavati i potpuno novi kamere, koji bi pak trebao dodatno poboljšati foto performanse. Ovo se sada poklapa s najavama da će Qualcomm službeno predstaviti spomenuti procesor 24. listopada.

Prema već objavljenim teaserima, Xiaomi 14 serija će doći s novom HyperOS nadogradnjom sučelja, koja će zamijeniti popularni MIUI koji nakon punih 13 godina ide u mirovinu.

Napominjemo kako se radi o službenom predstavljanju Xiaomi 14 serije za kinesko tržište, što znači da će globalna verzija biti predstavljena naknadno. Razlike u hardveru ne bi trebalo biti, dok po pitanju softvera možemo očekivati već uobičajeni dodatak Google aplikacija i izostanak onih specifičnih za kinesko tržište. Kada će točno globalna verzija biti predstavljena, za sada nije poznato, no neki izvori navode da bi se to moglo dogoditi u prvim tjednima sljedeće godine.