Sony Xperia 8 službeno: 21:9 zaslon, Snapdragon 630, 2760mAh baterija i cijena od 460 eura

Ove godine, zbog već dugoročnih gubitaka na prodaji mobilnih uređaja, Sony je obavio rekonstrukciju mobilnog odjela spajajući ga sa odjelom za fotografiju, zvuk i kućne sustave. Sony se povukao sa manje bitnih tržišta po njihovom kriteriju, ali i dalje nastavlja predstavljati zanimljive modele.

Nakon što smo prošli mjesec vidjeli Xperiju 5, Sony je danas predstavio novu Xperiju 8. Xperia 8 je po specifikacijama smještena niže od Xperije 5 ili Xperije 1, jer je Sonyjeva nomenklatura takva da što je manji broj, to je bolji uređja, barem ove godine.

Xperia 8 donosi 6-inčni LCD zaslon FullHD+ rezolucije i omjera stranica 21:9. Dimenzije uređaja su 158 x 69 x 8.1mm, a masa iznosi 170g. Senzor otiska prsta smješten je na desnoj strani, a tu su i senzori za Side Sense touch tehnologiju. Zaslon i poleđina zaštićeni su Gorilla Glass 6 staklom.

Uređaj koristi Snapdragon 630 u kombinaciji sa 4GB radne memorije i 64GB interne memorije, proširive MicroSD karticom. Veličina baterije je 2.760mAh uz podršku za 18W brzo punjenje. Uređaj je vodootporan i otporan na prašinu, a ima i 3.5mm utor za slušalice.

Sony Xperia 8 dolazi sa 12MP f/1.8 primarnom kamerom i 8MP f/2.4 ultra širokokutnom kamerom, dok je prednja kamera večine 8MP i otvora blende f/2.0. Dolazi s Androidom 9 Pie i po cijeni od oko 460 eura (3.415 kuna). U prodaju kreće krajem mjeseca u Japanu u bijeloj, crnoj, plavoj i narančastoj boji. Dostupnost i cijena izvan Japana nisu poznati.

via: GSMArena

izvor: Sony

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT