Stiže i Android podrška za preklopive zaslone

Da preklopni, odnosno fleksibilni zasloni ne bi ostali samo sanak pusti, pobrinuo se i Google. Tako je na Android developer blogu objavio kako razvija podršku za ovu novu vrstu smartfona, za koje se svi nadamo da će u jednom trenutku zaista zaživjeti, odnosno da će pronaći svrhu, ali i da će njihova glavna značajka zaista biti iskoristiva.

Google je kratkim animacijama demonstrirao „kontinuitet“ rada na dvostrukom zaslonu koji je zapravo preklopni, te dodatnom, koji je dostupan kad se uređaj sklopi, upravo kako je Samsung jučer to demonstrirao na prvom konkretnom uređaju. Da bi se osigurao kontinuitet sučelja i aplikacija, odnosno rada koirsnika, bilo je potrebno osigurati kvalitetnu softversku podršku.

Dakle, nije slučajno da je Google ovo objavio niti dan nakon Samsungovog eventa, što upućuje na to da na projektu rade zajedno. No ipak, u istoj Googleovoj objavi se navodi da trenutno više proizvođača pokazuje interes za izradu uređaja s preklopnim zaslonima, a iz prijašnjih glasina mogli smo naslutiti da se radi i Huaweiju, Xiaomiju, LG-u, Oppu i Lenovu.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]