Operateri

Telemach povećao podatkovne pakete za mobilni Internet

Telemach je objavio kako je povećao podatkovne pakete svojim korisnicima, prenosi Ict Business. Prema riječima predsjednika uprave Telemach Hrvatska, Adriana Ježine, korisnici Start paketa umjesto dosadašnjih 6GB na raspolaganju od sada imaju 12 GB interneta. Oni koji koriste Top tarifu, umjesto, dosadašnjih 40, mogu računati na 60 GB mjesečno.

Ježina je u prigodnoj izjavi naveo da je Telemach ovo povećanje paketa učinio bez povećanja cijena, iako ne treba zaboraviti da su sva tri operatera nedavno povisila cijene zbog, kako su sami naveli, inflacije. Bilo kako bilo, podizanje limita podatkovnog prometa svakako pozdravljamo, a ovo konkretno se primjenjuje već od danas, tj. od 20. rujna, što možete provjeriti u svojim Telemach Hrvatska aplikacijama

Druga stvar na koju se predsjednik uprave Telemacha osvrnuo je pokrivenost i brzina. Prema njegovim riječima, oko 50% hrvatske populacije je pokriveno Telemach 5G signalom, a brzine koje se postižu iznose oko 1 Gpbs. U istinitost potonje tvrdnje se možete sami uvjeriti mjerenjem brzine odgovarajućim aplikacijama, no ukoliko koristite najmanji paket, ne savjetujemo da to činite jer jedno mjerenje vam može potrošiti više podataka nego što mislite. U našem slučaju, u prilično gusto naseljenom dijelu Splita, brzina je iznosila 146 Mbps. Vaše mjerenje, naravno, može pokazati drukčije rezultate.

Izvor nadalje navodi da je Telemach Hrvatska dosad uložio i do kraja godine planira uložiti oko 500 milijuna eura u razvoj infrastrukture, akviziciju frekvencijskog 5G spektra i kupnju Optima Telekoma.