Testiramo: iPhone 6s

iPhone 6s test

iPhone 6s već se neko vrijeme nalazi u prodaji, a nama je jedan primjerak na test upravo stigao iz Vipneta. Kao što vam je već poznato, novi iPhone se dizajnom ne razlikuje od svog prethodnika, iPhonea 6, ali je 14 grama teži, što ćete nakon vađenja iz kutije primijetiti, naravno, ukoliko ste neko vrijeme koristili stariji model. Razlog ovom povećanju mase je ugradnja novih komponenti, a posebice one koja je zadužena za novi 3D Touch.

Novi iPhone donosi i novosti vezane uz kameru, pa sada tako imamo senzor od 12 megapiksela, koji je u stanju snimati i 4k video. Na našem testu se nalazi 64 GB verzija, tako da s ovim nećemo imati problema, ali oni koji kupuju 16 GB model ne bi trebali računati na ovu njegovu funkciju. Ipak, neka rješenja za priključivanje vanjske memorije na iPhone već postoje i trenutno se nalaze u testnoj fazi, a više o njima ćete moći pročitati narednih dana na našim stranicama.

Od ovog iPhonea nismo očekivali da će ponovo oboriti prodajne rekorde, no razvoj situacije nas je demantirao. Prvog vikenda prodano je više od 13 milijuna uređaja, uključujući i Plus verziju, što samo potvrđuje da se radi o najpopularnijem smartfonu ikada.

Što sve novi iPhone skriva, kako nas se dojmio i zaslužuje li toliki hype, čitajte za nekih tjedan dana u opširnoj recenziji koja će uslijediti, a ako imate kakvih pitanja, slobodno ih postavite u komentarima.

U nastavku slijedi galerija fotografija, koje ćemo dopuniti fotografijama i videom snimljenim njegovom kamerom.


Fotografije i video
Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

1080p videoUsporeni video

[responsive_youtube XNYPnA0ixsE]

4K video

[responsive_youtube -Ta7mha6tsE]