Društvene mreže Aplikacije

Threads uskoro i u Europskoj uniji

Therads, društvena mreža nedavno lansirana kao dio Instagrama, uskoro bi trebala biti dostupna i u Europskoj uniji. Naime, Threads je u početku bio lansiran za korisnike Instagrama u Sjevernoj Americi, da bi se nadugo zatim proširio i na ostatak svijeta, no crna rupa je ostala Europska unija zbog svojih strogih regulatornih pravila oko zaštite privatnosti podataka.

Međutim, prema najnovijim teaserima koje pušta Meta, ali i brojaču koji je vidljiv na Threads.net web stranici samo korisnicima koji pristupaju iz EU, očito je da će usluga uskoro biti lansirana i na europskom tržištu, koje je jedno od ključnih za Metu, uostalom, kao i za ostale Big Tech kompanije. Ako je suditi po brojaču, lansiranje bi se trebalo dogoditi 14. prosinca.

Threads je bio lansiran u vrijeme najvećih trzavica na Twitteru, kojeg je Elon Musk nakon preuzimanja prekrstio u X. Nekad popularna društvena mreža počela je gubiti korisnike, ali i oglašivače. Threads je tada prozvan kopijom Twittera, budući da je od njega „posudio“ mnoge ključne elemente. Ipak, u međuvremenu je X počeo uvoditi druge značajke, tako da ove dvije platforme ne moraju nužno jedna drugoj konkurirati.