Android

Tko još priprema preklopne mobitele? – Svi

Preklopni mobiteli sa savitljivim zaslonima već su neko vrijeme među nama. Samsung, pionir u ovom industrijskom segmentu već priprema petu generaciju svog Z Fold modela, a slijede ga i mnoga druga zvučna imena među kojima su Huawei, Xiaomi, Oppo i Honor, dok se o ostalima uvelike špekulira.

Tako već dugo kruže glasine o tome kako će Google lansirati savitljivi Pixel, a sada stiže i vijest da sličan proizvod u pripremi ima OnePlus. Naravno, s obzirom da je dio istog koncerna kao i Oppo, za očekivati je neku varijantu njihovog Find preklopnjaka, no nije isključeno da ćemo u dogledno vrijeme ugledati i potpuno novi model. Za sada nisu dostupne informacije kad će se to dogoditi, ali tijekom ove godine bi svakako trebalo.

Xiaomi svoj Fold nije predstavio za globalno tržište, ali ono čemu se svakako veselimo je Honor Magic Vs. Ovaj proizvođač je nedavno predstavio Honor Vs. za kinesko tržište, a na MWC-u u Barceloni očekujemo njegovu premijeru za ostatak svijeta.

Jedino što je u ovoj priči obavijeno velom tajni je Apple. Iako mnogi priželjkuju preklopni iPhone, čini se da je Apple po običaju prilično tvrdoglav, stoga usprkos glasinama, ne treba ga očekivati tako skoro. Možda tek kad ova vrsta uređaja zauzme nešto veći tržišni udio.