Apple

Tvorac „i“ prefiksa kaže da bi iPhone trebalo rebrandirati

Ken Segall, čovjek odgovoran za rađanje „i“ prefiksa u Appleovim proizvodima, danas je rekao da bi ova praksa trebala biti napuštena. Prvi „i“ uređaj je bio iMac, lansiran 1998. godine, nakon što je Segalla u Apple doveo sam Steve Jobs. U to vrijeme je Apple bio na prekretnici, s planovima o lansiranju potpuno novog računala pod imenom „MacMan“.

Tada je Segall došao s idejom za jednostavnije ime – iMac. Ubrzo nakon toga lansiran je iPod, a 2007. iPhone. 2010. godine uslijedio je iPad, no Apple je u jednom trenutku prestao s korištenjem „i“ prefiksa u novim proizvodima. Jedan takav je Apple TV, koji je trebao nositi ime iTV, no se to ime nije moglo zaštiti zbog postojanja britanske ITV kuće. Kasnije smo vidjeli da je Apple svoj pametni sat nazvao Apple Watch, iako se očekivalo da će biti nazvan iWatch.

Segall sada kaže da bi Apple iPhone trebao rebrandirati, budući da je tijekom godina postalo „nevažno“. Ne navodi točno kako bi se trebao zvati, no neki špekuliraju o tome da bi moglo biti „Apple Phone“. Napomenimo da je Segall također zaslužan za slogan „Think Different“.

Ovakav poziv tvorca „i“ branda ima velike implikacije za Apple, no s obzirom da je upravo iPhone najzaslužniji za Appleov globalni uspjeh, malo je vjerojatno da će ga vodstvo kompanije poslušati.