Google Bard uskoro dostupan u 180 zemalja. Donosi multimediju u pitanja i odgovore

Google Bard, dugo očekivana alternativa popularnom ChatGPT-u danas je izašla iz beta faze testiranja i uskoro će biti dostupna u 180 zemalja, bez liste čekanja. Ipak, za sada samo na engleskom jeziku, dok se implementacija dodatnih 40 jezika očekuje uskoro.

Bard ipak neće doći kao samostalna aplikacija za Android, kao što se pretpostavljalo, nego će se fokusirati na web. Ono što će ga učiniti drukčijim je integracija u postojeće Google aplikacije i servise kao što su Gmail, Dokumenti, Kalendar i sl.

Još jedna razlika u odnosu na ChatGPT je sučelje koje će u odgovorima odmah nuditi i multimedijski sadržaj, a zahvaljujući Googleovoj pozamašnoj rezervi informacija prikupljenih s interneta u zadnjih 25 godina, za očekivati je da će davati potpunije odgovore, posebice kad se radi o događajima u svijetu.

Također, korisnici će Bardu moći postavljati i vizualna pitanja, Konkretno, moći ćete mu prenijeti sliku, a on će vam odgovoriti o čemu se radi. Isto tako na vaš zahtjev će moći dodati tekst ili čak napraviti meme.

Kako će iskustvo za Bardom izgledati u praksi, saznat ćemo uskoro.