Apple Android Aplikacije

WhatsApp konačno dobiva mogućnost sinkronizacije backupa između iOS-a i AndroidaWhatsApp, iako najpopularniji chat servis na svijetu, i dalje ima mnoga ograničenja. Jedno od njih je i nemogućnost sinkronizacije backupa između iOS i Android uređaja. Međutim, dolazak ove funkcije se već dugo najavljuje, a sada je napokon počela i dobivati svoj konačni oblik.Tijekom jučerašnjeg predstavljanja Samsunga Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3, najavljeno je da će ovo biti prva dva uređaja koja će moći primiti backup s iPhonea. Dakle, ukoliko se odlučite s iPhonea prijeći na Android, to ćete u početku moći učiniti samo na ova dva Samsunga.

Naravno, Samsung si je ovdje osigurao određenu ekskluzivu, ali ona neće trajati vječno. Ubrzo nakon toga i drugi uređaji, konkretno, oni s Androidom 10 i višim verzijama, moći će razmijeniti WhatsApp backup s iPhoneom.

Prema trenutno dostupnim informacijama, razmjena će se vršiti isključivo putem Lightning -> USB-C kabela, dakle ne i preko interneta. Kako će to u praksi funkcionirati, saznat ćemo uskoro. Pretpostavljamo da će ova mogućnost širem spektru uređaja biti dostupna kroz nekoliko tjedana.