Aplikacije

WhatsApp od sada omogućuje blokiranje pošiljatelja neželjenih pouka već na zaključanom zaslonu

WhatsApp je u posljednjih godinu dana donio zaista velik broj novih funkcija i značajki, što ga je zasigurno učinilo još popularnijim, iako je već dugo broj jedan kad su u pitanju aplikacije za dopisivanje i komunikaciju.

Najnovija, koja je možda već danas dostupna na vašim uređajima (ukoliko vam se aplikacija automatski nadogradila) je mogućnost blokiranja i prijave spam i phishing poruka već na zaključanom zaslonu vašeg mobitela.

Povezano: S WhatsAppa ćete ubrzo moći poslati poruku na Viber, Telegram, iMessages… i obrnuto

Do sada ste za blokiranje neželjenih poruka i poziva od nepoznatih brojeva, posebice onih s potpuno nepoznatim pozivnim brojevima država, mogli blokirati tek nakon ulaska u aplikaciju i u sam razgovor, da bi najnovija verzija omogućila instantno blokiranje na samom zaključanom zaslonu.

Netko ovo možda neće doživjeti kao posebno zanimljivu značajku koja zaslužuje pozornost, no imajte na umu da se u raznim situacijama zna dogoditi da klikom u konkretni razgovor postoji velika šansa za otvaranje linka koji obično vodi na neku malicioznu web stranicu, koja opet može nepaženo instalirati malware na vaš uređaj. Stoga, ako primite ovako sumnjivo poruku, bilo bi mudro iskoristiti ovu značajku i pošiljatelja blokirati prije nego što se nadao.