Aplikacije

WhatsApp od sada omogućuje slanje HD videa

Nakon što je uveo mogućnost slanja HD fotografija, WhatsApp sada omogućuje i razmjenu HD videa, objavljeno je na službenom blogu. Bilo koji video koji ste do sada slali putem ove aplikacije, bio bi srezan na 480p rezoluciju, što baš i nije neka kvaliteta ako u obzir uzmete rezolucije zaslona današnjih mobilnih uređaja.

U najnovijoj verziji aplikacije, koja bi kroz sljedećih nekoliko tjedana trebala doprijeti do svih korisnika, moći ćete slati u standardnoj (480p) i HD rezoluciji, koja će u ovom slučaju iznositi 720p. Iako ovaj napredak nije onakav kakvog smo očekivali, razlika u pregledu takvog videa na mobitelima će svakako biti primjetna.

Ipak, ako nekome želite poslati video u još većoj rezoluciji, npr. 1080p ili 4K, možete ga poslati u obliku dokumenta, odnosno klasičnog privitka. Jasno, to je malo kompleksniji proces, no uvijek trebate imati na umu da veća rezolucija „jede“ i više podatkovnog prometa, na što bi svakako trebalo paziti ukoliko niste povezani na WiFi ili nemate neku od tarifa s „flat“ internetskim prometom.