X (bivši Twitter) ukida funkciju blokiranja drugih korisnika

Kako vrijeme prolazi, Elon Musk u svoju platformu X (bivši Twitter) uvodi sve čudnija pravila. Najnovija milijarderova ideja je onemogućiti blokiranje drugog korisnika, što je inače uobičajeno na svim društvenim mrežama.

Musk je jučer u svom postu objavio da će „Block“ značajka biti ukinuta, te da će ostati samo „mute“, dakle ona koja omogućuje da ne vidite objave korisnika kojeg ste „mjutali“. Ne treba biti genijalac za zaključiti da se radi o dvije potpuno različite značajke, no Musk ih je stavio u isti kontekst, očito kako bi barem malo opravdao ukidanje blokiranja.

Povezano: Musk želi Twitter pretvoriti u „Aplikaciju za sve“ po uzoru na kineski WeChat

Što je Muska nagnalo na ovakvu odluku, za sada nije potpuno jasno, no znakovito je kako nakon preuzimanja Twittera prošle godine, od mnogih poznatih korisnika bio optužen da je sam skidao „block“ sa svog profila. Drugim riječima, svi koji su ga do tada bili blokirali, odjednom im je to obilježje u profilu nestalo.

Musk je na kraju dodao da će korisnici X-a i dalje moći blokirati privatne poruke drugih korisnika, no javne objave bi prema njegovom mišljenju, trebale biti dostupne svima.