Xiaomi 14 Ultra – Procurile specifikacije kamere i baterije

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro službeno su bili predstavljeni u listopadu, doduše za kinesko tržište, dok globalnu premijeru još uvijek čekamo. U međuvremenu Xiaomi radi na još jednom modelu iz ove serije – Xiaomi 14 Ultra.

Najnovije glasine i curenja informacija o ovom uređaju otkrivaju pojedine detalje, i to o kameri i bateriji. Prema najnovijim špekulacijama, Xiaomi 14 Ultra bi u primarnoj kameri trebao dobiti napredni Sony LYT900 senzor većih fizičkih dimenzija, s velikim otvorom blende, koji bi imao ekvivalent f/4.3 otvora kod full frame senzora na DSLR fotoaparatima. Sveukupno bi se na ovom uređaju trebalo naći četiri kamere, svaka sa senzorima od 50 megapiksela.

Drugi zanimljiv detalj koji je procurio tiče se baterije. Prema najnovijim informacija, a njezin kapacitet bi trebao iznositi 5180 mAh, s podrškom za 90W žično i 50W bežično punjenje. Ovaj podatak se razlikuje od prijašnjih glasina, koje su spominjale 5500 mAh bateriju. Što će na kraju biti, ostaje za vidjeti, a ne bi nas začudilo da kapacitet uistinu bude veći, budući da upravo predstavljeni OnePlus 12 donosi 5400 mAh.