Android

Xiaomi 15 će navodno biti još skuplji od Xiaomi 14 serije

Ako vam Xiaomi 14 koji je upravo stigao na naše tržište nije dovoljno skup, ne brinite. Najnovije glasine upućuju na dodatno povećanje cijene za njegovog nasljednika Xiaomi 15, koji će službeno biti predstavljen u drugoj polovici godine.

Podsjetimo, redovna cijena Xiaomija 14 (12/512 GB) u EU košta 1100 eura, dok se u Kini model 8/256 GB prodaje za 3.999 juana, odnosno 563 eura. Možda bi potonja verzija i kod nas bila povoljnija, ali iz nekog razloga nije u ponudi.

Naime, najnovije glasine koje prenosi inače pouzdan izvor Digital Chat Station, na kineskoj društvenoj mreži Weibo je objavio da će Xiaomi 15 vjerojatno doživjeti dodatno povećanje cijene u odnosu na aktualne modele. Za sada nema informacija koliko će koštati Pro ili Ultra verzija, ali nije teško pretpostaviti da će i oni slijediti primjer osnovnog modela.

Xiaomi 14 Ultra, koji bi se ovih dana trebao pojaviti na našem tržištu, koštat će oko 1500 eura, dok se u Kini prodaje za manje od 1000, no to je sada potpuno druga priča koju ćemo pokušati dokučiti u jednom od narednih članaka.

Opravdava li Xiaomi 14 Ultra ovaj iznos onim što nudi, vidjet ćemo kad nam stigne na test, no očito je da se ovaj proizvođač želi svrstati uz bok Samsungu i Appleu, kojima je godinama konkurirao upravo nižim cijenama.