Xiaomi Redmi S2: pojavile se fotografije, video i cijene



Pomalo neočekivano, isplivale su informacije o još jednom Xiaomijevom smartfonu. On će nostiti naziv Redmi S2 koji se baš ne uklapa u trenutnu nomenklaturu, ali se zato uklapa izgledom i specifikacijama. Ono što je vrlo zanimljivo jest podatak da bi uređaj trebao stići direktno na europsko tržište, a to znači da će podržavati sve mreže i imat će globalnu verziju operativnog sustava.

Izgled je u velikoj mjeri identičan Mi 6X ili pak Redmi Note 5, a po hardverskim specifikacijama je dosta blizu RN5. Očekuje se 6-inčni HD+ zaslon, procesor Snapdragon 625, 3 ili 4 GB RAM-a te 32 GB interne memorije. Možda će postojati i verzija sa 64 GB, no trenutno ne raspolažemo tom informacijom. Baterija će imati kapacitet 3080 mAh, straga će se nalaziti dvije kamere - 12 MP Sony IMX486 i 5 MP Samsung S5KE8 te sprijeda jedna 16 MP kamera s podrškom za snimanje portretnih fotografija i otključavanje zaslona snimanjem lica. Operativni sustav je MIUI 9 baziran na Androidu 8.1.







Neki će sigurno prigovarati zbog starijeg procesora i prilično skromne baterije za Xiaomijeve standarde, no budite uvjereni da će Snapdragon 625 još jedno vrijeme biti dovoljan za dobre performanse i neće biti grub prema bateriji. Uostalom, rezolucija zaslona je relativno niska pa tu imamo još jednu olakšicu na području autonomije. I kao šećer na kraju, spominje se cijena niža od tisuću kuna za početni model, što će Redmi S2 definitivno učiniti bestsellerom.