Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 – Recenzija

Tableti s dijagonalom zaslona od 7 zasigurno čine najpopularniju kategoriju, no otkad su se pojavili 8-inčni, ova se skupina malo rastegla pa ju sada slobodno možemo nazvati 7-8 inčnom. Cijene su u zadnjih godinu dana prilično pale, a oni uređaji koji se nalaze u cjenovnom razredu do 200 eura u pravilu dobivaju sve bolje specifikacije.

Prestigio, koji već neko vrijeme nudi optimalan odnos cijene i kvalitete ponovo želi doći u prvi plan i na naše tržište donosi novu seriju tableta s oznakom Quantum.

Ne test su nam stigla ukupno tri modela, a prvi s kojim smo se intezivno družili je MultiPad 4 Quantum 7.85. Ova zadnja brojka govori o dijagonali zaslona, koja uz odnos stranica 4:3 otprilike odgovara iPadu mini. Što ovaj uređaj skriva i kako se proveo u našem društvu, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 203.5 x 139 x 8,9 mm

Masa: 406 grama

Zaslon: 7,85 IPS LCD 1024 x 768

SoC: Rockchip RK3188

CPU: 4x Cortex-A9 1,6 GHz

GPU: Mali 400 MP

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB (dostupno 6,5 GB)

Utor za microSD memorijske kartice

SIM: –

Povezivanje: WiFi, micro USB, USB on the go

3G: – Putem USB modema i adaptera

4G: –

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: – 2 MP/480p

Prednja kamera: VGA

Baterija: 4700 mAh

Prednosti

Aluminijsko kućište

Odličan zaslon

Hardver i performanse

Odličan video player

Mogućnost spajanja USB modema

Puna verzija Officesuite aplikacije

Kožna futrola u prodajnom pakiranju

Cijena

Nedostaci

Poveća masa

Nema GPS

Dizajn, kućište i rukovanje

 IMG_4537 IMG_4538 IMG_4539 IMG_4543 IMG_4544 IMG_4545 IMG_4546 IMG_4547

Nova Quantum serija Prestigiovih tableta prilično se razlikuje od prethodnih, a prvo što ćete uočiti je aluminijsko kućište. Uređaji zbog toga nisu izgubili na masi, ali su zato čvršći i naravno – imaju famozni premium štih. Osobno nisam ljubitelj aluminijskih kućišta, pogotovo brušenih i potrebno mi je dosta vremena da se priviknem, no sasvim je sigurno da će ih ga većina rado prihvatiti i da će velik dio korisnika zapravo biti oduševljen.

Aluminijko kućište dodatno doprinosi čvrstoći cijele konstrukcije, a isto tako neodoljivo podsjeća na iPad mini. Ovom dojmu doprinosi i sam oblik kućišta te spomenuti odnos stranica, a da je kojim slučajem prisutna home tipka ispod zaslona, u trenutku biste pomislili da se radi o iPadu. Sumnjam da će Apple zbog očite kopije dizajna tužiti Prestigio, no sasvim je sigurno da će ovaj model upravo zbog toga u startu osvojiti dobar dio kupaca.

Fizičke tipke na desnom boku kvalitetno su izvedene i dovoljno su odignute od kućišta za ugodan pritisak. Prednja kamera nalazi se na središnjem dijelu iznad zaslona, micro USB utor na dnu, a sve ostalo (3.5mm audio utor, mikrofon, HDMI priključak i utor za microSD karticu) na vrhu. Na poleđini nalazimo stražnju kameru (bez bljeskalice) i vanjski zvučnik.

IMG_4548 IMG_4549 IMG_4552 IMG_4553 IMG_4556 IMG_4557

Zbog aluminijskog kućišta uređaj je nešto teži nego što biste očekivali, ali je i dalje u prihvatljivim okvirima. Masa od 406 grama nije mala, naime, na tržištu postoje tableti ovih dimenzija koji su za trećinu lakši, ali su u pravilu i skuplji. S rukovanjem nismo imali problema, čak i unatoč činjenici što je zbog omjera stranica, ovaj model vidljivo širi od većine 7-inčnih tableta.

Posebna pohvala ide na račun kožne futrole koju Prestigio tradicionalno isporučuje s većinom svojih smartfona i tableta.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT