Prestigio MultiPhone 5430 – Recenzija

Prestigio je u zadnjih godinu dana postao prilično poznat brand na našem tržištu pametnih telefona i pokazao se kao proizvođač uređaja s izuzetno dobrim omjerom cijene i kvalitete.

Ovoga puta na testu smo imali jedan ipak malo drukčiji Prestigiov uređaj, tj. model MultiPhone 5430, koji dolazi s utorom za jednu SIM karticu, a ono što je najvažnije, s Intelovim Atom procesorom. Opis uređaja i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 126 x 64,7 x 10 mm

Masa: 140 grama

Zaslon: 4,3” IPS LCD 960 x 540 točaka, 256 ppi

SoC: Intel Atom Z2420

CPU: Jednojezgreni x86 1,2 GHz, Hyper-threading

GPU: PowerVR SGX 540

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2 GB)

SIM: mini SIM

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, WiFi direct, Bluetooth, micro USB, 2G, 3G

OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Kamera: 8 MP/720p

Prednja kamera: 0,3 MP

FM Radio: Da

Baterija: 2000 mAh

Prednosti

Dizajn i izrada

Performanse

In-ear slušalice i kožna futrola u prodajnom paketu

Cijena

Nedostaci

Starija verzija Androida

Ograničen video player

Dizajn, kućište i zaslon

 

 

Prestigio MultiPhone 5430 poštiva tradiciju kuće kad je dizajn u pitanju i dolazi u jednostavno oblikovanom kućištu koje se ipak malo razlikuje od prijašnjih modela. Izbor materijala i dalje se svodi na plastiku, no opet ne takvu koju bismo mogli nazvati jeftinom. Sjajeća plastika zapravo podsjeća na Samsungovu, a okvir s imitacijom kroma uređaju daje dodatnu dozu elegancije. Ovaj okvir sadrži i sve fizičke tipke koje nalazimo na uređaju te micro SIM utor.

Na desnom rubu imamo tipku za podešavanje glasnoće i tipku za kameru, a na vrhu tipku za uključivanje. Ove tipke su relativno dobro oblikovane, ali su za moj osobni ukus premalo odignute od površine pa sam se na pritisak morao privikavati.

Ukupan dojam držanja u ruci je dobar, uređaj djeluje čvrsto i kvalitetno, a tragova škripanju plastike nema ni u primisli. Dakle, konstrukcija je prilično dobro izvedena i možemo konstatirati da se Prestigio ovim modelom dizajnom i kvalitetom izrade donekle odmakao od prošlogodišnjih.

4,3-inčni zaslon izrađen je u IPS tehnologiji što znači da su kutovi vidljivosti bolji nego kod TFT zaslona. Vidljivost na suncu nije za pohvalu, ali je dovoljna za prijeku potrebu, tj. najosnovnije radnje. Odaziv i preciznost isto ne dolaze u pitanje pa možemo zaključiti da je zaslon ovog modela vrlo dobar i iznad razine cjenovnog razreda u kojem se uređaj nalazi.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT