Prestigio MultiPhone 5430 – Recenzija

Prestigio je u zadnjih godinu dana postao prilično poznat brand na našem tržištu pametnih telefona i pokazao se kao proizvođač uređaja s izuzetno dobrim omjerom cijene i kvalitete.

Ovoga puta na testu smo imali jedan ipak malo drukčiji Prestigiov uređaj, tj. model MultiPhone 5430, koji dolazi s utorom za jednu SIM karticu, a ono što je najvažnije, s Intelovim Atom procesorom. Opis uređaja i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 126 x 64,7 x 10 mm

Masa: 140 grama

Zaslon: 4,3” IPS LCD 960 x 540 točaka, 256 ppi

SoC: Intel Atom Z2420

CPU: Jednojezgreni x86 1,2 GHz, Hyper-threading

GPU: PowerVR SGX 540

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2 GB)

SIM: mini SIM

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, WiFi direct, Bluetooth, micro USB, 2G, 3G

OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Kamera: 8 MP/720p

Prednja kamera: 0,3 MP

FM Radio: Da

Baterija: 2000 mAh

Prednosti

Dizajn i izrada

Performanse

In-ear slušalice i kožna futrola u prodajnom paketu

Cijena

Nedostaci

Starija verzija Androida

Ograničen video player

Dizajn, kućište i zaslon

 

 

Prestigio MultiPhone 5430 poštiva tradiciju kuće kad je dizajn u pitanju i dolazi u jednostavno oblikovanom kućištu koje se ipak malo razlikuje od prijašnjih modela. Izbor materijala i dalje se svodi na plastiku, no opet ne takvu koju bismo mogli nazvati jeftinom. Sjajeća plastika zapravo podsjeća na Samsungovu, a okvir s imitacijom kroma uređaju daje dodatnu dozu elegancije. Ovaj okvir sadrži i sve fizičke tipke koje nalazimo na uređaju te micro SIM utor.

Na desnom rubu imamo tipku za podešavanje glasnoće i tipku za kameru, a na vrhu tipku za uključivanje. Ove tipke su relativno dobro oblikovane, ali su za moj osobni ukus premalo odignute od površine pa sam se na pritisak morao privikavati.

Ukupan dojam držanja u ruci je dobar, uređaj djeluje čvrsto i kvalitetno, a tragova škripanju plastike nema ni u primisli. Dakle, konstrukcija je prilično dobro izvedena i možemo konstatirati da se Prestigio ovim modelom dizajnom i kvalitetom izrade donekle odmakao od prošlogodišnjih.

4,3-inčni zaslon izrađen je u IPS tehnologiji što znači da su kutovi vidljivosti bolji nego kod TFT zaslona. Vidljivost na suncu nije za pohvalu, ali je dovoljna za prijeku potrebu, tj. najosnovnije radnje. Odaziv i preciznost isto ne dolaze u pitanje pa možemo zaključiti da je zaslon ovog modela vrlo dobar i iznad razine cjenovnog razreda u kojem se uređaj nalazi.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT