Sony Xperia T3 – Recenzija

Sony Xperia T3

Proizvođači smartfona i dalje forsiraju velike zaslone po principu što veće – to bolje. Trend koji je započet prije par godina, ne da nije prekinut, već se u međuvremenu razvila i nova kategorija uređaja – phableti. Uređaj kojim se bavimo u ovom tekstu isto možemo svrstati u kategoriju phableta, jer je otprilike istih dimenzija kao npr. Samsung Galaxy Note 3.

Sony Xperia T3 je vrlo tanak uređaji s 5,3-inčnim zaslonom, osrednjim hardverom, podrškom za LTE mreže i tako malom cijenom. Što ima za pokazati i kako se pokazao na našem testu, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 150,7 x 77 x 7 mm

Masa: 149 grama

Zaslon: 5,3″ IPS, 1280 x 720, 277 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

CPU: 4x Cortex-A7 na taktu 1,4 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB

Utor za memorijske kartice: Da

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, Miracast, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: LTE

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 8 MP/1080p

Prednja kamera: 1.1 MP

Baterija: 2500 mAh

Cijena 3000,00 kn

Ustupio: Sony

Prednosti

Dizajn, tankoća i elegancija

Fluidno sučelje i performanse

Natprosječna autonomija

Nedostaci

Baterija nije izmjenjiva

Relativno mala interna memorija

Cijena

Dizajn, kućište i zaslon

Prvo što ćete na Xperiji T3 primijetiti je vrlo mala debljina kućišta od svega 7 milimetara. Njezina ukupna elegancija će vas svakako oduševiti, čemu pridonosi i metalni okvir kućišta, dok su prednja i stražnja strana izrađene od plastike. E sad, oduševljenje možda neće trajati toliko dugo kad shvatite da je poleđina izrađena iz zaista čudne vrste plastike koja je blago hrapava i slobodno ju možemo nazvati brušenom. Iako ovakav materijal sam po sebi nije loš, jer će sprečavati klizanje, navikavanje na ovaku površinu može potrajati, a dodatni problem su tragovi prstiju koji gotovo trenutno ostaju i ne mogu se tek tako obrisati.

Veličinom odgovara Noteu 3, ali od njega ima vidljivo manji zaslon, što je opet rezultat odnosa zaslona i “mesa” na prednjem dijelu, a ukupnu upotrebljivost zaslona dodatno smanjuju tri softverske tipke na dnu. Tako po dijagonali dobijemo otprilike nekih 5,1 inča iskoristive površine.

Kućište je inače jednodjelno, dakle nemamo stražnjeg poklopca, niti se baterija može izvaditi bez odlaska u servis. Na desnom boku imamo otvor za SIM i memorijsku karticu, fizičku tipku za uključivanje, dvodijelnu tipku za podešavanje glasnoće i fizičku tipku za kameru. MicroUSB utor se nalazi na lijevom boku, mikrofon na dnu, a 3,5 mm audio utor na vrhu kućišta.

Zbog jednodjelne koncepcije kućišta, uređaj djeluje vrlo čvrsto i općenito dobro leži u ruci, ali kao što rekoh, na pozadinu ćete se trebati privikavati.

5,3-inčni zaslon dolazi u 720p rezoluciji, što mu osigurava gustoću od solidnih 277 ppi. Iako je ovo ispod tzv. retina granice, prikaz je sasvim zadovoljavajući i većina korisnika neće progovarati. Tehnologija izrade je IPS LCD s RGB matricom i nudi izuzetne kutove vidljivosti, a prikaz i opći dojam dodatno poboljšavaju Sonyjeva softverska rješenja Mobile BRAVIA 2 i X-Reality engine. Čitljivost na danjem svjetlu je zadovoljavajuća i mjerljiva s većinom sličnih modela na tržištu.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT