Test: Sony Ericsson X8

Stara poslovica kaže da se konj koji pobjeđuje ne mijenja. Sony Ericsson je zadnjih godinu dana zabilježio izvrsne prodajne rezultate zahvaljujući novoj liniji proizvoda temeljenih na Android platformi. U kombinaciji s dobrim dizajnom linija uređaja Xperia pokazala se izrazito popularnom i uspješnom.

Vanjština

Sony Ericsson Xperia X8 je uređaj koji se veličinom svrstava u sredinu između većeg X10 i manjeg X10 mini/pro te na neki način popunjava prazninu između ta dva modela. Neovisno o tome, dimenzije od 99x54x15 mm ovaj model čine kompaktnim. Plastično kućište bijele boje izgleda sasvim solidno, a u prodajnom paketu nalaze se dodatna 4 stražnja poklopca s nijansiranim preljevima boja (siva, crna, plava i pink). Prednja maska je bijele boje te nije izmjenjiva. Važno je napomenuti da na kućištu ne ostaju tragovi prstiju. Otvaranje stražnjeg izmjenjivog poklopca nije baš intuitivno riješeno i potrebno je paziti da se prilikom otvaranja ne polomi. Prednjim dijelom kućišta dominira zaslon i tri kromirane tipke u dnu. Stražnji dio s kamerom i zvučnikom decentno je upotpunjen s logom proizvođača i natpisom „Xperia“. Na gornjem dijelu nalazi se 3,5 mm audio utor te micro USB utor s vratašcima. Desni bok sadrži kromirane tipke za kontrolu jačine zvuka i okidač fotoaparata.

Dobar dizajn Sony Ericssonu nikada nije bio stran pa tako možemo reći da je i Xperia X8 skladno dizajniran i privlačit će pažnju.

Hardware

Uređaj je pogonjen Qualcomm MSM7227 procesorom takta 600 MHz, opremljen je sa 168 MB RAM-a te 128 MB interne memorije za pohranu podataka i aplikacije. Tu je microSD utor, a testni primjerak bio  je opremljen i 2GB memorijskom karticom.

TFT Kapacitivni zaslon ima dijagonalu od 3.0 inča, a rezolucija je 480×320 točaka, dakle  veća nego kod modela X10 mini i X10 mini pro.

TFT zasloni u pravilu nemaju problema s čitljivošću pri izravnoj izloženosti suncu. Tijekom ovih nekoliko dana testiranja sunce mi baš i nije bilo naklonjeno, tako da sam ga imao prilike vidjeti isključivo pod oblacima. U ovim uvjetima zaslon je čitljiv, bez gubljenja boja i kontrasta, dakle sasvim upotrebljiv. Odaziv zaslona je solidan i nisam primijetio kašnjenje.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT