Apple potiho ubija 3D Touch – iOS 13 ga pretvara u dugi pritisak

Ako je vjerovati najnovijim informacijama kojima raspolaže 9to5mac, iOS 13, kad jednom stigne kao nadogradnja postojećem softveru, izgubit će podršku za 3D Touch. Naime, već dugo se špekulira kako će Apple ovu funkcionalnost jednom ukinuti, budući da ju je jako malo ljudi koristilo, no po tom pitanju se nikad nije javno deklarirao.

Najnoviji izvještaj iz prve devloper bete iOS-a 13 govori da će ova funkcionalnost kao takva biti odstranjena, ali i zamijenjena dugim pritiskom. To znači da će mogućnosti koje su do sada bile dostupne samo uređajima s ugrađenim motorom za kontrolu jačine pritiska ostati, dok će 3D Touch sam po sebi nestati. Štoviše, dugi pritisak omogućit će sve 3D Touch funkcije i na uređajima bez spomenutog motora.

Podsjetimo, Apple je prije nekoliko godina izašao s idejom da u iPhone ugradi senzor za prepoznavanje jačine pritiska, što je omogućilo novi vid upravljanja sučeljem, no vremenom se pokazalo da je takva implementacija nepotrebna, odnosno da se praktički ista funkcionalnost može postići i dugim pritiskom, što su već implementirali mnogi proizvođači Androida.

Apple je ugradnju 3D Touch motora iskoristio kao opravdanje za izbacivanje 3.5 mm audio utora, no kad izađe sljedeća generacija iPhonea, vidjet ćemo za što će iskoristiti slobodni prostor.

9to5Mac

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT