Apple

Apple potvrdio datum održavanja WWDC konferencije

Apple je danas službeno potvrdio datum početka tradiionalne WWDC konferencije za 10. lipnja. Kao i u proteklih nekoliko godina, event će se održati isključivo online, a trajat će pet dana. Prvog dana, kao svaki puta do sada, očekujemo predstavljanje novosti u ponudi kompanije, dok će ostatak biti rezerviran za developere.

Povezano: iPhone 16 Pro navodno donosi znatno veće AI mogućnosti od konkurencije

Sukladno tradiciji, Apple će na WWDC-u predstaviti novu generaciju iOS operativnog sustava za iPhone, ali i za ostale platforme iz svog ekosustava: iPadOS, macOS, WatchOS, tvOS i visionOS. Tako će iOS 18 doživjeti svoju službenu premijeru, koja će u beta verziji biti dostupna ubrzo nakon samog događaja.

Naravno, Apple neće odmah otkriti sve detalje, jer se konačna verzija očekuje u rujnu, koja će debitirati na iPhone 16 modelima. Kao jedna od glavnih značajki na novom iOS-u očekuje se podrška za umjetnu inteligenciju na svim razinama.

Iz dosadašnjih glasina se moglo razabrati da će novi iOS donijeti i znakovite promjene u sučelju, odnosno veće mogućnosti personalizacije.