Apple predstavio iOS 14 – napokon stižu widgeti na početni zaslon

Apple je danas na prvom online WWDC eventu predstavio novu generaciju svog mobilnog operativnog sustava – iOS 14. Vjerovali ili ne, Apple je napokon izumio – widgete, i to one koje možete postaviti na početni zaslon. Aleluja!

Widgeti mogu biti različitih dimenzija i automatski preraspoređuju postojeće ikonice na početnim zaslonima. Ovo će mnogima zasigurno olakšati snalaženje na inače dosadnom iOS početnom zaslonu, ali ostaje pitanje zašto je Appleu trebalo ovoliko dugo da se prilagodi trendovima. No to je opet neka sasvim druga priča.

Pored widgeta, koji, istini za volju ipak izgledaju malo drukčije od onih na Androidu, Apple je predstavio i tzv. App Library. Ovo zapravo predstavlja poboljšani prikaz mapa koje smo do sada poznavali, tako da ćemo na početnom zaslonu moći vidjeti mapu s četiri ikonice, automatski i logički posložene, barem prema riječima Appleovih inženjera.

Novi iOS donosi i novu “picture-in-picture” funkcionalnost. Da, sliku u slici, koja može biti i video, na što su Android korisnici navikli već godinama. Možemo diskutirati koliko je ova funkcionalnost upotrebljiva i praktična zbog relativno male površine zaslona, no svakako će pomoći kod video razgovora ili praćenja filma dok želite na brzinu pročitati prispjelu poruku.

Uskoro opširnije…

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT