BlackBerry KEY2 službeno: 4,5-inčni zaslon i fizička tipkovnica

Znamo da većina vas nije sigurna postoji li još uvijek BlackBerry kao brand, ali ako već čitate ovaj članak, sigurno ste zaključili da postoji. BlackBerry Mobile se nalazi pod palicom TCL-a, kineske kompanije poznate po televizorima i ostalim elektroničkim uređajima te upravljanju Alcatelom.

I sad je, nakon više od godinu dana, predstavljen BlackBerry KEY2. Nasljednik je KEYonea i još uvijek dosta toga dijele. Za početak, i dalje je tu za današnje pojmove mali 4,5-inčni IPS LCD zaslon rezolucije 1080 x 1620 piksela, što odgovara formatu 3:2, no budući da ima fizičku QWERTY tipkovnicu, ta veličina je sasvim dovoljna. Pokreće ga Snapdragon 660, ima 6 GB RAM-a i 64 ili 128 GB interne memorije, dvostruku 12 MP kameru, jednu s otvorom blende f/1,8 i drugu f/2,6 te 8 MP, f/2,0 selfie kameru. Baterija je kapaciteta 3500 mAh, a operativni sustav Android 8.1 Oreo. Obećana je minimalno jedna velika nadogradnja sustava, što znači Android P u svakom slučaju te redovne mjesečne sigurnosne zakrpe.

Fizička tipkovnica je doživjela par promjena. Visina tipki je povećana za 20%, što sigurno omogućuje preciznije tipkanje i dodana je nova tipka koju BlackBerry naziva Speed Key. Ona pamti do čak 52 prečaca za brzo pokretanje aplikacija, razne funkcije ili brzo biranje broja iz kontakata. Čitač otisaka prstiju je i dalje smješten u razmaknici.

Okvir kućišta je izrađen od aluminija serije 7 i dolazi u crnoj ili srebrnoj boji, a poleđina je plastična i mekana na dodir. BlackBerry KEY2 će u trgovine stići krajem ovog mjeseca po cijeni od 649 €.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT