Android Aplikacije

Galaxy AI značajka prevođenja uživo uskoro na WhatsAppu

Galaxy AI značajka prevođenja uživo (Live translate) predstavljena u Galaxy S24 seriji, uskoro bi mogla oživjeti i u WhatsAppu, najpopularnijoj chat aplikaciji na svijetu.

Ove glasine prenosi pouzdani cinker  Ice Universe, i to neposredno prije predstavljanja novih Galaxy AI mogućnosti na novim Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 sklopivim telefonima.

Iako je kod nas prevođenje uživo u drugom planu, s obzirom da hrvatski jezik nije podržan, sama funkcionalnost je itekako upotrebljiva ako vladate npr. engleskim, a želite se kvalitetno sporazumjeti na kineskom, korejskom, japanskom, španjolskom itd.

U ovom trenutku nije moguće sa sigurnošću reći kad će WhatsApp početi koristiti Galaxy AI prevođenje uživo, no pretpostavljamo da će značajka biti predstavljena zajedno s već spomenutim sklopivih uređajima za dva dana u Parizu.

U međuvremenu je Galaxy AI Live translate uveo podršku za još tri jezika, te ih sada ukupno podržava 16. Lista će se vremenom sasvim sigurno širiti, no treba imati na umu da prioritet dobivaju jezici s većim brojem izvornih govornika.

Nova tri jezika koja se mogu koristiti u Live translate opciji su: arapski, indonezijski i ruski, dok je otprije moguće koristiti engleski, kineski (mandarinski), japanski, korejski, poljski, portugalski, francuski, njemački, hindi, talijanski, španjolski, tajski i vijetnamski.