Glasine: Huawei Mate 20 Pro stiže sa 6,9-inčnim zaslonom i novim 7nm procesorom

Ako je vjerovati južnokorejskim medijima, a nemamo razloga za suprotno, Huawei je od Samsunga naručio pozamašnu količinu 6,9-inčnih AMOLED zaslona za svoj uređaj koji će lansirati u četvrtom kvartalu.

Ne treba biti genijalac za doći do zaključka da se radi o nasljedniku Huaweija Mate 10 Pro, koji bi, po svoj prilici, trebao nositi ime – Huawei Mate 20 Pro. Ukoliko se ove infomracije pokažu točnima, Huawei će najesen imati najveći uređaj među konkurentima, jer je već prilično izvjesno da će Note 9 imati dijagonalu od 6,4, a veliki iPhone 6,5 inča.

Ovoliko povećanje dijagonale zaslona ne mora nužno značiti da će narasti i gabariti uređaja, jer smo vidjeli da prostora u smanjivanju okvira u korist zaslona još uvijek ima dovoljno.

Također, Huawei Mate 20 Pro bi, prema nekim informacijama, paralelno s ovim uređajem trebao predstaviti i novu generaciju Kirin procesora, koja će raditi u 7 nanometara, dakle kao budući Qualcommov Snapdragon, Samsungov Exynos, ali i Appleov procesor za novi iPhone.

Treba reći da postoje informacije da će 6,9-inčni zaslon biti ugrađen samo u Mate 20 Pro verziju, dok bi “obični” mogao imati manji, vjerojatno 6,1-inčni zaslon.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]