Aplikacije

Google će vam još jednom zakomplicirati život. Na red stiže sakaćenje Keep aplikacije

Google nije baš poznat po dosljednosti kad su aplikacije i servisi u pitanju. Štoviše, slavan je upravo po suprotnom. Toliko često mijenja nazive jednih te istih aplikacija, ili ih integrira s drugima, da ni najuporniji korisnici taj tempo više ne mogu pratiti. Najgore je kad dijelove jedne aplikacije premjesti u drugu, a kako se čini, na red za sakaćenje je došla i popularna Keep aplikacija.

Povezano: Najveći Googleovi promašaji i zašto imaju loš utjecaj na najnovije, potencijalno dobre proizvode

Prema informacijama koje prenose upućeni izvori, a na temelju pronađenih segmenata programskog koda, Keep podsjetnici bi uskoro mogli migrirati u Google Tasks aplikaciju. Da, onu staru koja već neko vrijeme živi čak i u Gmailu, i pravo je čudo da ju Google još nije ugasio ili joj barem promijenio ime. Iako ni to nije isključeno u doglednoj budućnosti.

Mnogi od nas Keep aplikaciju koriste na dnevnoj bazi jer je zaista izvrsna za razne bilješke, a oni koji su navikli na podsjetnike, vjerojatno ih čeka pomutnja, budući da reminderi sele na drugo mjesto. Ovo ne znači nužno da se obavijest neće pojaviti, ali bi se vrlo lako moglo dogoditi da izostane mogućnost dodavanja novih podsjetnika, kao što je nedavno bio slučaj kad su s Google kalendara također preselili u Tasks.

Eto, Google je pronašao još jedan način da korisnicima zakomplicira život, a iskreno, ne želim ni zamisliti što će im pati na pamet u budućnosti. S pozitivne strane gledano, Google možda želi napokon Tasks aplikaciju učiniti konkurentnom na tržištu i podići ju na višu razinu, a ovo su prvi potezi. Naravno, s obzirom da se Google često ponaša kao slon u staklarnici, u tom procesu bi mogli stradati drugi korisni servisi.