Aplikacije

Google Discover još jednom mijenja ime

Google je poznat po učestalom mijenjanju naziva aplikacija i usluga, što redovito zna zbuniti korisnike. Rijetki su servisi poput Gmaila, koji su zadržali početno ime, dok je velika većina njih tijekom godina bila prekrštavana, bez obzira što su zadržali istu funkcionalnost.

Najnoviji nered Google će, izgleda, donijeti u svoj proizvod koji je jedno vrijeme bio poznat kao Google Now, kasnije Google Feed, da bi trenutno nosio ime Google Discover. Da, to je onaj skroz lijevi početni zaslon na Androidima, a na Googleovoj početnoj stranici trenutno nosi naziv Google News.

Povezano: Najveći Googleovi promašaji i zašto imaju loš utjecaj na najnovije, potencijalno dobre proizvode

Niste dovoljno zbunjeni? Nema veze, uskoro ćete biti. Naime, ako je vjerovati tipsteru AssembleDebug, Google će uskoro Discover preimenovati u „Home“. Osnovna funkcionalnost će ostati ista, uz dodatak novog taba pod nazivom „browse“, koji će navodno donijeti mnoštvo prethodno definiranih pojmova za pretraživanje. Oni će, naravno, biti kreirani na način kako Google misli da vama treba. Iako za sada ništa od navedenog nije službeno, postoji velika vjerojatnost da će se to i dogoditi. Neki drugi izvori također navode da je ovo samo predradnja za uvođenje novog AI alata za pretraživanje, koji će prema mnogim stručnjacima okrenuti Internet naglavačke.