Google postrožava pravila za izdavanje sigurnosnih nadogradnji

Google je objavio nova pravila izdavanje nadogradnji koje sadrže sigurnosne zakrpe. Tako će proizvođači Androida od sada morati izdavati minimalno četiri nadogradnje tijekom prve godine otkad je uređaj pušten u prodaju, što znači barem jednu svaka tri mjeseca. U Googleovoj objavi se također navodi da će i krajem svakog kalendarskog mjeseca proizvođači morati izdati zakrpu za svaku sigurnosnu rupu unutar 90 dana od njezinog otkrića.

Nova pravila o sigurnosnim zakrpama vrijede za uređaje lansirane nakon 31. siječnja 2018. godine. No ipak, ovoga se neće morati pridržavati manji proizvođači, budući da je Google odredio i cenzus. Naime, najavljena pravila vrijede samo za uređaje koje je aktiviralo više od 100.000 korisnika.

Ukoliko se proizvođači ne budu pridržavali ovih pravila, Google zadržava pravo da im uskrati licence i certifikate za buduće modele.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]