Google poziva developere na razvoj 64-bitnih aplikacija i postavlja krajnji rok za ukidanje 32-bitnih

Kako tehnologija napreduje, posebice procesorska snaga i količina RAM-a u smartfonima, otvara se put za zahtjevniji i složeniji softver. Iako Android već neko vrijeme radi na 64 bita, to nije slučaj s mnogim aplikacijama.

U svrhu iskorištavanja punog potencijala hardvera i operativnog sustava, Google je obavijestio developere na potrebu početka razvoja 64-bitnih aplikacija, te da sve postojeće 32-bitne prebace na 64-bitnu magistralu.

Tako će od 1. kolovoza ove godine sve aplikacije u Play trgovini morati biti 64-bitne, kao i nadogradnje postojećih. Izuzetak su određene igre koje se oslanjaju na Unity 5,6 ili starije verzije, tako da će njihova tranzicija na 64 bita potrajati nešto dulje.

I 32 i 64-bitne aplikacije će u Play trgovini koegzistirati do 1. kolovoza 2021. godine, kada će sve 32-bitne biti izbačene.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]