Huawei će HongMeng OS navodno lansirati 9. kolovoza

Global Times, kineski medij na engleskom jeziku, na Twitteru je objavio da su industrijski insajderi blisku Huaweiju izjavili kako će ova kompanija svoj novi HongMeng operativni sustav službeno predstaviti 9. kolovoza na developerskoj konferenciji.
Prema istom izvoru, HongMeng je razvijen kako bi poslužio u razvoju tehnologije u IoT (Internet of Things) domeni, a istovremeno izazvao i Googleov Android.

Za sada nije potpuno jasno je li HongMeng i u kojoj mjeti temeljen na Androidu, odnosno koliko je s njim kompatibilan. Moguće je da se radi o „forkanoj“ verziji Androida koju je Huawei razvijao od 2012. godine.

Lansiranje HongMenga poklapa se s trenutnom situacijom uzrokovanom američko-kineskim trgovinskim ratom, budući da se Huawei želi osigurati u slučaju da izgubi pristup američkim proizvodima kao što je licencirani Googleov Android.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump je u svibnju najavio zabranu prodaje američkih proizvoda Huaweiju zbog tobožnje špijunaže, da bi ubrzo nakon toga dao privremenu odstupnicu od tri mjeseca kako bi se američke kompanije koje surađuju s Huaweijem prilagodile.

U međuvremenu se dogodio sastanak zemalja članica skupine G20 na kojem je Trump objavio kako će ipak dopustiti prodaju američkih proizvoda Huaweiju, budući da je postalo izvjesno kako bi u slučaju totalnog trgovinskog rata i mnoge američke kompanije trpjele štetu.

Bilo kako bilo, Huawei se očito želi osigurati, neovisno o ishodu Trumpove sapunice.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]