Huawei isporučio 12 milijuna smartfona Mate 30 obitelji. Dogodine očekuje isporuku 100 milijuna 5G smartfona samo u Kini

Sredinom rujna Huawei je predstavio nove članove Mate 30 obitelji – obični Mate 30 i Mate 30 Pro. Ono po čemu su navedeni uređaji poznati izvan Kine je nedostatak podrške za Google servise, koja u Kini već duže vrijeme i ne postoji. Tako su Mate 30 i 30 Pro plasirani na kinesko i ograničen broj ostalih tržišta. Unatoč ograničenoj geografskoj dostupnosti, Mate 30 serije uređaja bilježi bolju prodaju od prethodnika.

Tako je objavljeno putem kineskih medija da je Huawei isporučio 12 milijuna uređaja Mate 30 serije. Prije ovog izvješća podatak o isporukama isplivao je prije mjesec dana, kada je rečno da je isporučeno 7 milijuna Mate 30 i 30 Pro uređaja. Usporedbe radi, Mate 20 obitelj smartfona prestigla je 10 milijuna isporučenih primjeraka u ožujku 2019, odnosno 6 mjeseci na predstavljanja i dostupnosti na globalnoj razini. To znači da se Mate 30 i 30 Pro prodaju puno bolje od prethodnika, barem na području Kine.

Kina je zapravo trenutno najvažnije tržište za Huawei i otprilike polovica prodanih Huawei uređaja na globalnoj razini se proda u Kini. Huawei očekuje da će na tom tržištu u 2020. godini isporučiti 100 milijuna uređaja s podrškom za 5G. Peta generacije mobilne mreže u Kini s radom krenula prije dva mjeseca, a to tržište, uz Južnu Koreju, trenutno ima najveći broj 5G preplatnika i 5G uređaja u ponudi.

via 1, 2

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT