Android

I Google razvija AI generirane emotikone koji bi trebali oslikavati vaše trenutno raspoloženje

Apple je poznat po mnogim korisnim inovacijama, ali i po onim bez ikakve suvisle svrhe, barem za većinu korisnika. U najnovijoj epizodi Appleovog naboja kreativnosti, niknuli su Genmoji – AI generirani emotikoni koji oslikavaju vaše trenutno raspoloženje, ali gube na smislu ako njima nećete bombardirati svoje sugovornike.

Koliko će oni dugo trpjeti vaše emocije na daljinu, ovisit će o mnogim faktorima, a u međuvremenu znajte da je i Google uvidio da bi i on mogao ponuditi slično rješenje. Vidjela žaba gdje se konji kuju pa i ona digla nogu. Nema veze što se radi o značajki upitne iskoristivosti, ali hej, ne može moj susjed imati veću kuću od moje.

Povezano: Post Festum: Apple Intelligence je sve ono što su druga AI rješenja u startu trebala biti

Upravo zato je ova kompanija, barem prema onome što su entuzijasti iskopali iz Android 15 beta 3 koda, uvelike počela razvijati animirane emotikone temeljene na AI modulima. U ovom trenutku je poznato da bi mogli biti dostupni na nadolazećem Pixelu 9, no ubrzo nakon toga i na nešto starijim uređajima, odnosno barem onima koji svojom procesorskom snagom omogućuju pokretanje zahtjevnih AI procesa.

Hoće li ova značajka biti ugrađena na razini operativnog sustava, kako bi bila

dostupna i drugim proizvođačima telefona, ostaje za vidjeti.

Povezano: Samsung Galaxy S24 Ultra - dva mjeseca kasnije [Maraton test]

Uostalom vidjeli smo da npr. Samsung ima dovoljno ideja i kapaciteta za razvoj vlastitih AI rješenja, no ne treba zanemariti činjenicu da bi AI bio daleko funkcionalniji na razini operativnog sustava kao što je to slučaj s Apple Intelligence značajkom.