Android

I Samsung Galaxy S24 bi mogao stići u titanskom kućištu

Otkako su se pojavile glasine da će novi iPhone 15 Pro kao osnovu kućišta koristiti titansku konstrukciju, polako počinju stizati i glasine da na istom cilju radi i konkurencija. Prema najnovijim glasinama koje su se pojavile online, Samsung Galaxy S24 bi također mogao stići u titanskom kućištu.

Povezano: iPhone 15: sve što možemo očekivati

Tako danas stiže svojevrsna rebus poruka koju je na Twitteru (sada X, jel…?) objavio poznati i pouzdani cinker Ice Universe. Naime, ovaj industrijski špijun je objavio periodni sustav elemenata s istaknutim brojem 22, koji predstavlja redni broj titana. Možemo sada raspravljati o tome što je pjesnik htio reći, no s obzirom na reputaciju ovog izvora, u vjerodostojnost ne treba sumnjati.

U ovoj priči treba imati na umu da je Samsung kućišta svojih top modela do sada izrađivao od aluminija, koji je lakši od čelika, ali isto tako manje čvrstoće. S druge strane, Apple je u zadnjih nekoliko godina za konstrukciju iPhonea počeo koristiti upravo nehrđajući čelik, zbog čega je ovaj bio teži od Samsunga.

Povezano: Samsung bi mogao vratiti Exynos procesore u Galaxy S24 seriji

Čini se da će na kraju, ako se glasine pokažu istinitima, oba proizvođača „uskladiti“ omjer čvrstoće i mase, s obzirom da je titan lakši od i čvršći od čelika, ali teži od aluminija. To znači da će iPhone 15 (Pro) biti nešto lakši ali čvršće konstrukcije.

S druge strane, ako Samsung u svoj Galaxy S24, odnosno barem u Ultra model ugradi titansko kućište, uređaj će biti teži od S23 Ultra, ali će zato biti neusporedivo čvršći. Detalje o novom iPhoneu 15 ćemo doznati kroz nekih mjesec i kusur, a o Samsungu Galaxy S24 Ultra tamo negdje u veljači sljedeće godine.

Povezano: Samsung Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5 - Prvi dojmovi

Ono što je sigurno u slučaju da se glasine obistine, i jedan i drugi model će dodatno poskupjeti iz jednostavnog razloga što je titan kao sirovina skuplji i od čelika i od aluminija.