Uvjeti korištenja

Svi članci, tekstovi i fotografije objavljene na ovom blogu predstavljaju autorsko djelo. Niti jedan dio sadržaja ovog bloga nije dopušteno kopirati niti prenositi bez pismenog odobrenja urednika. Također, nije dopušteno vezanje našeg RSS feed-a putem bilo kakvih skripti za prikazivanje na drugim web odredištima (blogovima i portalima) bez izričitog dopuštenja urednika. Svako neovlašteno kopiranje bilo kojeg dijela teksta ili članaka u cijelosti predstavlja povredu Zakona o zaštiti autorskih prava te za sobom povlači pravne posljedice.

Izjava o odricanju od odgovornosti

Mob.hr je neovisan medij, a uredništvo objavljuje vijesti vezane uz tematiku bloga, vrši recenzije uređaja, obrađuje razne teme, objavljuje kolumne i vlastite komentare. Čitatelji/korisnici prihvaćaju da sav sadržaj konzumiraju na vlastitu odgovornost i da uredništvo ni u kojem slučaju nije odgovorno za bilo kakvu eventualnu štetu nastalu u bilo kojem vidu korištenja ovog bloga.

Recenzirani uređaji su autorima od strane partnera dobrovoljno predani na kratko korištenje koje u pravilu traje oko tjedan dana i korištenje istih u navedenom periodu predstavlja temelj za prenošenje iskustava, dojmova i izvođenje zaključaka. Uredništvo, autori i suradnici koji potpisuju recenzije uređaja ni u kojem slučaju ne snose odgovornost za neispravno funkcioniranje drugih primjeraka recenziranog modela ili bilo kakve probleme s kojima se potencijalni kupci mogu susresti.

Pravila komentiranja

Urednik, autori i suradnici ni u kojem slučaju nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika/čitatelja iznesenih na blogu niti na forumu.

Kako bismo svim čitateljima omogućili kvalitetnu i konstruktivnu raspravu u komentarima ispod članaka i u Shoutboxu, potrebno se pridržavati pravila lijepog ponašanja koja bi svima trebala biti jasna. Svi komentari koji sadrže spam, trolanje, govor mržnje, prostačenje i/ili vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, biti će obrisani u najkraćem mogućem roku, a u slučaju ponavljanja prekršaja, pristup će dotičnom korisniku biti onemogućen.

Komentari će isto tako biti obrisani ako:

– sadrže linkove kojima je jedini cilj promocija

– sadrže tekst koji se ne odnosi na temu članka. Za pitanja koja nemaju veze s temom imamo forum, a možete nam se obratiti i na mail (u impressumu)

Sponzorirani članci

U svrhu financiranja troškova održavanja portala, Mob.hr povremeno objavljuje i sponzorirane članke, koji ne odražavaju nužno stavove redakcije niti bilo kojeg autora osobno. Takvi članci su posebno označeni velikim i vidljivim fontom kako bi se izdvojili od ostalog sadržaja.

Sponzorirani članci s poveznicama na web trgovine ni u kojem slučaju ne mogu se dovesti u vezu s redakcijom, autorima ni glavnim urednikom, u smislu da su potonji odgovorni za kvalitetu proizvoda i/ili uslugu koji su putem konkretne web trgovine kupljeni od strane čitatelja.

Redakcija, autori i urednik ni u kojem slučaju ne odgovaraju za štetu nastalu kupovinom robe u web trgovinama koje se na portalu oglašavaju.

Sigurnosni savjeti za kupovinu putem interneta

Nikada i ni pod kojim uvjetima nemojte broj svoje kreditne ili debitne kartice davati bilo kome izvan vidljivo označene forme za plaćanje. Brojeve kartica ne šaljite ni u kakvim porukama, kao ni njihove fotografije. Time se izlažete riziku da vaši podaci budu zlorabljeni i da vam netko otuđi sredstva s vašeg računa u banci ili neovlašteno učini trošak na kreditnoj kartici.

Plaćanje carine i/ili PDV-a

Na svu robu kupljenu u web trgovinama, odnosno njihovim skladištima smještenim na području EEA (Europski ekonomski prostor), tj. Europske unije, Islanda, Norveške i Lihtenštajna, u Hrvatskoj se ne obračunavju ni carina ni PDV.

Ukoliko, pak, robu naručite iz trgovina, odnosno skladišta smještenih izvan EEA, na svu robu u vrijednosti iznad 22 eura, nadležne službe vam mogu obračunati carinu i/ili PDV, ovisno o stopi kojoj konkretni proizvod podliježe.

 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije

Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT